top of page
Helena Froststjärna

Mitt namn är Helena, och jag öppnar upp mitt hjärta för dig här. Livet har fört mig genom djupa dalar av sorg, men också gett mig möjligheten att finna en väg mot helande på en känslomässig nivå.

I december 2020 fick jag glädjen att välkomna vår tredje son, Francis, men dagen efter möttes jag av den oerhörda smärtan att vår älskade dotter, Isoldé, hade lämnat oss. Att stå med min nyfödde son i famnen samtidigt som jag bearbetade Isoldés bortgång var en prövning jag aldrig kunnat föreställa mig. Tiden som följde var fylld av ett totalt mörker.

Men mitt i detta mörker fann jag ljus i form av en evidensbaserad metod för sorgbearbetning. Genom åtta sessioner lärde jag mig att förstå sorgens komplexitet och fann en väg att navigera genom min egen smärtsamma resa. Från att ha känt mig fylld av hat och rädsla till att långsamt tillåta både glädje och sorg att få plats. Denna metod förändrade inte bara mitt eget liv utan också min roll i samhället. Från att ha varit en yogalärare och näringsterapeut har jag nu blivit en utbildad handledare inom sorgbearbetning. Jag delar mina erfarenheter genom föreläsningar och i vår podcast "Samtal mellan Maria och Helena". Min djupa övertygelse är att genom att ta hand om våra känslor kan vi hitta långsiktig välmående. Min största drivkraft är att omvandla min egen tragedi till något positivt och vara ett stöd för andra på deras egna resor..

Tack för att du är här, och jag hoppas innerligt att jag kan vara en del av ditt stödnät när du navigerar genom dina egna känslomässiga berg och dalar.

  • Instagram
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Spotify
bottom of page