top of page

Samtal mellan Maria och Helena

Vi har länge funderat över namnet och försökte hitta något som passade med ordet sorg i, men eftersom vi vill tala om den mer "osynliga" och "allmänna" sorgen som alla människor bär sa landade vi helt enkelt i att vi bara sitter och samtalar. Och det är ju just i samtalen när vi funderar, lyssnar och ställer frågor som vi lär känna varandra och får nya insikter. Här kommer vi kunna utforska allt som går under namnet sorg och både tala utifrån egna erfarenheter men även bjuda in personer som kan vara en del av vårt lärande och läkande.

 

Målet med podden är att uppmärksamma och utbilda kring vad sorg faktiskt är, hur naturligt det är och hur vi kan växa i vår sorg så den inte tar över, utan mer är en del av livet vi lever. Bra sammanfattning är nog Livskvalité på hög nivå. Hoppas ni vill lyssna och engagera er så vi tillsammans får mer kunskap kring något så naturligt som sorg.

Populära avsnitt

Säsong 2
Avsnitt 19

Jenny-Ann Gunnarsson, Sveriges första certifierade Dödsdoula. Ett värmande, lugnt och fridfulle avsnitt där både Helena och Maria landade i ny kunskap och nya insikter.

Jenny-Ann är också begravningsentreprenör och certifierad handledare inom sorgbearbetning.

Säsong 2
Avsnitt 24

Emelie Bäckström gästar oss och berättar om sin uppväxt i misär. Hon delar med sig om hur det

är att vara ett "maskrosbarn", mamma till sin dotter och vad sorgbearbetning gjort för henne.

Bonusavsnitt
Familjen spök

Vi samtalar kring hur ett medium jobbar, vad dom har för ansvar och lite kring vad det är som gör att många går till ett medium i samband med att någon nära går bort.

Avsnittet blev något utöver det vanliga och ca 30 min in i varat samtal börjar Alicia harkla sig och något riktigt kusligt händer mitt i inspelningen. Vi får besök...

bottom of page